5 Ocak 2014 Pazar

Anne Kafası

Son post'u 8 Ekim'de yazdığıma göre epey bir hezeyan biriktirmiş olmam sanırım çok olası :) Günler o kadar dolu dolu geçiyorki hemen hergün kendime başka bir konuyu hezeyan ediniyorum..Bu demek oluyor ki uzun uzun okumalık bir post bekliyor sizi :)


Hezeyan'lar çeşit çeşit,seç-beğen-al modundayım desem yeri :) ama şu ara gündemimde bir kaç başlık var..Gerçi sonuçta hepsi tek bir ortak noktada buluşmakta ama neyse..

İlk sırada 15 gün süren ve canımızdan bezdiren ilk hastalığımızın getiri/götürüleri..Kaç kez doktora gittik saymadım bile..Her biri başka telden çalıyorlar sağolsunlar,bir de işin Acil Servis kısmı var ki yazmalık bile değil,kime?neye?kızacağını şaşırıyor insan..Sonra durup kendinde patlıyor..Ben hasta ettim bu çoçuğu!!

İkinci sırada dişler,sağolsunlar pek bi nazlandılar,biraz huzursuzlukla birlikte hastalığa bile sebep oldular.Gerçi Verazeyn'den almış olduğumuz Kehribar Bebek Diş Kolyesi çok yardımcımız oldu bu süreçte,etkisinden artık kesinlikle eminim,yararı ne derseniz ağrıları daha hafif geçirmesini,daha huzurlu ve mutlu olması desem yetmezmi?İlk kolyemizi nötr'leştirme aşamasında şehir şebekesine armağan ettiğim için,sonrasında kolyesiz geçirdiğimiz günler,biraz zorladı bizi,ama 2 gündür yeni kolyemiz boynumuzda ve özlediğimiz o huzur yanıbaşımızda :) Şükürler Olsun..Bir de diş ağrısını azaltmak adına Karanfil Yağ'ıda çok öneriliyor,jel kullanmak istemeyen benim gibi anneler için :) Aa bu arada biz üstten beklerken bugün uç verdi alttan alttan minik inciler..

Üçüncü sırada ek gıda olayı..Bu ek gıda olayı o kadar derin ki sayfalarca yazsam hakkında anca anlatabilirim,zira Baby Led Weaning yani Türkçe karşılığı ile bebeğin kendini beslemesi'ni deniyoruz,bazen klasik usüle dönüyoruz falan kafam karmakarışık..Kendi yesin,yok yok ben besliyim,aman sağlıklı olsun,bugün başka bişi yesin derken kısa sürede sıyırmam çok olası gibi geliyor bana :) Bu süreçte severek yararlandığım Gurme Bebek ve Yiyorum Büyüyorum sitelerine ve güzel sahibelerine teşekkürlerimi sunarım,keza O Tabak Bitecek mi? kitabı ile Baby Led Weaning hakkında bilgilenmemi sağlayan sevgili Gün Yayıncılığa'da..

Ek gıda'yla bağlantılı olarak bir de neyi neden yesin? neyi neden yemesin? konusu var..Elimden geldiğince yapay tatlardan/gereksiz ilaç kullanımından uzak tutma çabasındayım..Yinede bazen herşey tamda istediğim gibi olmuyor,mesela ev yoğurdu,ev püresi,ev bisküvisi iyi,organik olsun,kimyasal içerik barındırmasın,abur cubura alışmasın kısmıda fena değil,ama ilaç kullanımında bu ara biraz çuvalladık,malum uzun süren bir hastalık atlattık ve akabinde düşük kan değerleri vs derken,pek de hayır deme şansımız olmadı kendilerine,yinede yeni tanıştığımız doktorun ilacı minimumda tutması,en azından aynı fikirde olmamız bir nebze rahatlattı beni..Tabi adece emzirdiğim günlerimi özlemiyorum desem yalan olur..Meğer ne rahatmışız öyle..Acıktımı hoopp emzir gitsin..Hazırlık yok,kirlenen üst baş yok,verdiği duygusal haz'da cabası yani :)

Ve işte tüm bu yazdıklarımın ortak noktası..Annemiyim Şimdi Ben?,Yok Ben Yetemiycem Bu Çoçuğa !!,Başaramıyorum,Benim Yüzümden vs vs eşliğinde durup durup kendini suçlamak..

İşte hezeyanların en büyüğü,ve belki de Annesi diyebiliriz ona..

Merhaba Suçluluk Duygusu..


6 yorum:

  1. Ohooo maş. bir dolu şey olmuş hayatınızda, ilk diş bile çıkmış,hayırlı uğurlu olsun.. Tüm bu dolu zamanların içinde kitap okumaya nasıl vakit kalıyor diye sorayım ben de :)
    Sevgiler, Ömer Deniz'e öpücükler..

    YanıtlaSil
  2. ben şuan ek gıdalara geçiş sürecindeyim. Gurme bebek sitesiniv inceliyorum çok iyi oldu. Kolaylıklar ben arkadan geliyorum.

    YanıtlaSil
  3. Bir an önce gelsin derken, Yahya biraz daha beklese mi ne :) Hatta dişleri çıkmış şekilde bile doğabilir sakıncası yok :) O kadar tatlı ve güzel ki Ömer Deniz, boşver annesi. hayat doğru yere yönlendirecektir sizi. Öperim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle..akışına bıraktık gidiyoruz :)

      Sil

 

Blog Template by BloggerCandy.com